Avital Vitamin E

Tukea lemmikin vastustuskyvylle, suojaa elimistölle erikoistilanteissa

Avital E-vitamiini on kätevässä pumppupullossa oleva E-vitamiinivalmiste koirille ja kissoille. Se sisältää runsaasti luonnollista α-tokoferolia (200 IU/ml) nestemäisessä muodossa. E-vitamiini suojaa soluja vapailta happiradikaaleilta ja siitä hyötyvät erityisesti:

  • aktiivisessa harraste- ja kilpakäytössä olevat koirat
  • jalostukseen käytettävät lemmikit, tiineet ja imettävät
  • nuoret sekä jo seniori-ikään ehtineet lemmikit
  • runsaasti rasvaista lihaa ja rasvaa kuluttavat lemmikit
  • kalaa usein (enemmän kuin kerran vko) syövät kissat.

Luonnollinen E-vitamiini hyödyttää lemmikkiäsi

E-vitamiini toimii elimistössä luonnollisena antioksidanttina. Se suojaa soluja "vapailta radikaaleilta" eli erittäin herkästi reagoivilta, soluja vaurioittavilta ja vanhenemista vauhdittavilta yhdisteiltä. Luonnollinen E-vitamiini imeytyy ja kulkeutuu kudoksiin huomattavasti tehokkaammin kuin synteettiset valmisteet ja on lemmikin paremmin hyödynnettävissä.

Miksi harrastus- ja urheilukoirille?

Vaativassa aktiivi- ja urheilukäytössä olevat koirat tarvitsevat E-vitamiinitäydennystä, sillä elimistössä syntyy erityisen suuria määriä vapaita radikaaleja raskaan fyysisen rasituksen seurauksena. Vapaiden radikaalien ja reaktiivisten happiyhdisteiden on havaittu aiheuttavan rasitusperäisiä lihasvaurioita ja väsymystä. E-vitamiini parantaa suoritus- ja palautumiskykyä sen soluja ja lihaksia vapailta radikaaleilta suojaavien antioksidanttiominaisuuksien ansiosta.

Miksi jalostukseen käytettäville lemmikeille?

Jalostukseen käytettävien lemmikkien lisääntymiskykyä voidaan pyrkiä tehostamaan E-vitamiinitäydennyksellä. Tiineen emon E-vitamiinitarve on keskimääräistä suurempi, sillä narttu tarvitsee enemmän välttämättömiä vitamiineja sikiöiden kasvua ja kehitystä varten.

Miksi sairauksien tukihoitoon?

E-vitamiinilla on tärkeä rooli immuunijärjestelmän kehityksessä ja toiminnassa. E-vitamiinin on havaittu parantavan immuunijärjestelmän toimintaa erityisesti immuunijärjestelmän häiriöistä, tai muuten heikentyneestä elimistön puolustusjärjestelmästä kärsivillä eläimillä.

Atooppinen dermatiitti: E-vitamiinitäydennyksestä voi olla apua useiden sairauksien tukihoitona. Atooppista dermatiittia sairastavat koirat hyötyvät E-vitamiinitäydennyksestä, sillä ne tarvitsevat E-vitamiinia normaalia enemmän, jotta tulehtunut iho kykenee poistamaan reaktiiviset happiyhdisteet ja hillitsemään rasvojen härskiintymisen. 

Nivelrikko: E-vitamiinista voi olla hyötyä nivelrikosta kärsiville koirille, koska E-vitamiini vähentää nivelkalvon solujen tuottamia, nivelruston tuhoutumista kiihdyttäviä yhdisteitä ja lievittää kipua.

Maksa- ja sydänsairaudet: Maksa- ja sydänsairaille koirille suositellaan E-vitamiinitäydennystä sen antioksidanttiominaisuuksien vuoksi. E-vitamiinin yliannostuksen riski on vähäinen annostelusuosituksia noudatettaessa, sillä se ei varastoidu rasvaliukoisuudestaan huolimatta erityisen tehokkaasti.

 

Annostus

Aikuinen koira levossa tai kevyessä liikunnassa: 1 pumpun painallus kerran vuorokaudessa

Aikuinen koira vaativassa liikunnassa: 2 pumpun painallusta kerran vuorokaudessa

Alle vuoden ikäinen koira: 1 pumpun painallus kerran vuorokaudessa

Jalostukseen käytettävä, tiine tai imettävä koira: 3 pumpun painallusta kerran vuorokaudessa

Kissat: 1 pumpun painallus kerran viikossa

 

Käyttöohje: Annostellaan ruoan mukana.

Säilyvyys 24 kk. Säilytetään huoneenlämmössä, alle 25 °C.
Pullossa on tippalukko, sulje tippalukko jokaisen käytön jälkeen kääntämällä annosteluosaa oikealle.

Pullon erikoisrakenne suojaa rasvahappoja hapettumasta. Pullon pohjassa oleva rako mahdollistaa korvausilman oton. Avattu pullo on käytettävä 3 kuukauden kuluessa.

 

Pakkauskoko 100 ml = vähintään 60 pumpun painallusta.

 

Ravintoaineet: raakavalkuainen <0,1 %, raakakuitu <1 %, raakarasva 100 %, tuhka <0,12 %, natrium 0,05 %

 

Harrastuskoirille sekä nivelrikosta kärsiville lemmikeille suosittelemme myös tuotetta:

Avital Flex

Koostumus:

Vehnänalkioöljy
E-vitamiini (D-α-tokoferoli) 134 200 mg/l