Avital Nutrient Plus

Letkeät liikkeet, hulmuava turkki – kokonaisvaltaista hyvinvointia lemmikillesi

Avital Nutrient Plus on tehovalmiste, joka sisältää vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita sekä nivelravinteita koirille ja kissoille – näppärästi yhdessä purkissa! Tuote on suunniteltu tarjoamaan kokonaisvaltaista hyvinvointia koko keholle, kuonosta hännänpäähän.

  • Oivallinen lisä raaka- ja kotiruokavalioita täydentämään. 
  • Tukee luustoa ja lisää nivelten hyvinvointia ja liikkuvuutta.
  • Ravitsee turkkia ja anturoita sekä tekee kynsistä kimmoisat.

Rikasta ruoka suojaravinteilla

Käytä Avital Nutrient Plus -tuotetta ennaltaehkäisemään vitamiinien ja hivenaineiden puutosta. Suosittelemme suojaravinteiden lisäämistä ruokavalioon erityisesti silloin, kun koiran ruokavalio koostuu jostakin muusta, kuin tasapainoitetusta ikäkaudelle ja terveydentilalle suunnitellusta täysravinnosta. Tuotteesta hyötyvät myös ne lemmikit, joilla on erityistarpeita, kuten toipilaat.

Kissanomistaja – muista tärkeä tauriini

Tuote soveltuu myös lisäravinteeksi kissoille, mutta on huomioitavaa, että kissa tarvitsee lisäksi tauriinia mikäli se ei syö tasapainotettua täysravintoa tai raakaa sydäntä säännöllisesti.

Mitä ja miksi?

A-vitamiinia tarvitaan solujen, näköaistin ja immuunivasteen normaaliin toimintaan sekä kasvuun.

E-vitamiini toimii antioksidanttina ja hillitsee tulehdusreaktioita sekä vaikuttaa immuunivasteen toimintaan.

D-vitamiini osallistuu lihasten ja hermojen toimintaan, veren hyytymiseen sekä hivenaineiden aineenvaihduntaan.

B-vitamiinit osallistuvat lukuisiin elimistön mekanismeihin, kuten entsyymien ja immuunivasteen toimintaan. B-vitamiinien puutteesta voivat kärsiä mm. eläimet, joita on lääkitty pitkillä antibioottikuureilla.

Biotiini on tärkeä ihon ja kynsien hyvinvoinnille. Biotiinin puutteesta kärsivän eläimen iho ja turkki ovat huonokuntoiset ja karva voi lähteä silmien ympäriltä.

Kondroitiini on glukosaminoglykaania, jota esiintyy ruston kollageenirakenteessa. Se tekee rustosta joustavan, sitoo vettä ja suojaa niveltä hajottavilta entsyymeiltä.

Foolihappo (B9 -vitamiini) osallistuu elimistössä mm. aminohappometaboliaan. Foolihapon puute voi johtaa laihtumiseen ja anemiaan.

Nikotiiniamidi (B3 -vitamiini) osallistuu elimistön energia-aineenvaihduntaan ja rasvahappometaboliaan ja sen puute voi johtaa veriseen ripuliin, anoreksiaan ja laihtumiseen. Sen puute myös heikentää veden, glukoosin ja suolojen takaisin imeytymistä suolistossa.

C-vitamiinia eli askorbiinihappoa tarvitaan elimistössä mm. monien eri hormonien tuottamiseksi tai aktivoimiseksi sekä kollageenisynteesiin. C-vitamiinin puute (keripukki) johtaa pienten verisuonien seinämien heikkenemiseen, verenvuotoihin ja hidastuneeseen haavojen paranemiseen. C-vitamiini toimii myös antioksidanttina. Koira ja kissa pystyvät syntetisoimaan C-vitamiinin elimistössään.

Rautaa tarvitaan entsyymien toimintaan ja hemoglobiiniin (hapen kuljetukseen elimistössä). Puute voi johtaa anemiaan, heikkouteen, heikentyneeseen kasvuun sekä veriseen ripuliin.

Sinkin puute näkyy iho-oireina. Puutetta voi esiintyä koirilla, joiden ravinnossa on runsaasti viljatuotteita tai ylen määrin kalsiumia.

Mangaani osallistuu tiettyjen entsyymien muodostumiseen ja sitä tarvitaan myös luuston normaaliin kehitykseen ja hermoston toimintaan. Puutos aiheuttaa mm. kasvuhäiriöitä, kuten pitkien putkiluiden taipumista.

Jodia tarvitaan kilpirauhashormonien tuotantoon (normaalin aineenvaihdunnan ylläpitoon) ja sen puute esim. kasvuaikana voi johtaa hidastuneeseen kasvuun.

Kalsiumfosfaatti ennaltaehkäisee kalsiumin puutteesta johtuvia oireita, ja pitää huolta luustosta.

Kuparia tarvitaan kudosten ja iho- sekä karvapigmenttien muodostumiseen. Sitä tarvitaan myös keskushermoston toimintaan ja oksidatiivisen stressin vastaisiin puolustusmekanismeihin. Puute johtaa mm. karvan värin muutoksiin.

Piitä tarvitaan luiden kalsiumaineenvaihduntaan ja kasvuun. Pii edesauttaa luutumista ja osallistuu myös kollageenisynteesiin. Puute johtaa epänormaaliin luuston ja sidekudoksen muodostumiseen.

 

Annostus: 1 mittalusikallinen koiran 10 painokiloa kohden sekoitetaan ruokaan 2 kertaa viikossa. Voidaan tarvittaessa käyttää jatkuvasti.

Pakkauskoko 85 g = n. 21 mittalusikallista

Ravintoaineet: raakakuitu 83,1%, tuhka 6%, natrium 0,13%

 

Yleisen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi suosittelemme myös tuotetta:

Avital Lohiöljy

Koostumus: 1 mittalusikka (4 g)

B1-vitamiini 2 mg
B2-vitamiini 2,5 mg
B6-vitamiini 0,8 mg
B12-vitamiini 0,004 mg
Beetakaroteeni 3 mg
Foolihappo 0,3 mg
Nikotiiniamidi 4,5 mg
Kalsiumpantotenaatti 3,8 mg
Jodi 0,3 mg
Kalsiumfosfaatti 150 mg
Kondroitiinisulfaatti 51 mg
Pii 3,4 mg
Kalsium 1,1 mg
Kalium 70 mg
Rauta 41 mg
Mangaani 6,2 mg
Sinkki (Sinkkisitraatti) 0,6 mg
Kupari 0,2 mg
A-vitamiini 197 ky
D3-vitamiini 45 ky
E-vitamiini 18 mg
C-vitamiini 10 mg
Biotiini 1 mg