Avital Nutrient

Vastustuskykyä ja elinvoimaa yhdestä purkista

Avital Nutrient sopii erinomaisesti kaikkien koirien vitamiini- ja hivenainetasapainon varmistamiseen, sekä tilanteisiin, joissa suojaravinteiden tarve on erityisen suuri:

  • toipilaat
  • urheilu- ja käyttökoirat
  • rajoitetulla ruokavaliolla olevat
  • raaka- tai kotiruokavaliolla olevat.

Ennaltaehkäise ja korjaa puutostilat

Vitamiinien ja hivenaineiden puutostiloja tulisi ennaltaehkäistä erityisesti silloin, kun lemmikin ruokavalio koostuu jostakin muusta, kuin tasapainoitetusta ja terveydentilalle sopivasta täysravinnosta. Valmiste soveltuu myös jo syntyneiden puutostilojen korjaamiseen, sekä tukemaan yleistä hyvinvointia.

Raaka- ja kotiruokaa syöville lemmikeille, sekä kapealla ruokavaliolla oleville saattaa syntyä puutostiloja, mikäli ruokavaliota ei ole koostettu optimaalisesti. Avital Nutrientilla varmistat suojaravinteiden ja hivenaineiden riittävän saannin helposti!

Kissanomistaja – muista tauriinin tärkeys

Tuote soveltuu lisäravinteeksi myös kissoille, mutta on huomioitavaa, että kissa tarvitsee lisäksi tauriinia, mikäli se ei syö tasapainotettua täysravintoa tai raakaa sydäntä säännöllisesti.

Mitä ja miksi?

A-vitamiinia tarvitaan solujen, näköaistin ja immuunivasteen normaaliin toimintaan sekä kasvuun.

E-vitamiini toimii antioksidanttina ja hillitsee tulehdusreaktioita sekä vaikuttaa immuunivasteen toimintaan

D-vitamiini osallistuu lihasten ja hermojen toimintaan, veren hyytymiseen sekä hivenaineiden aineenvaihduntaan.

B-vitamiinit osallistuvat lukuisiin elimistön mekanismeihin, kuten entsyymien ja immuunivasteen toimintaan. B-vitamiinien puutteesta voivat kärsiä mm. eläimet, joita on lääkitty pitkillä antibioottikuureilla.

Biotiini on tärkeä ihon ja kynsien hyvinvoinnille. Biotiinin puutteesta kärsivän eläimen iho ja turkki ovat huonokuntoiset ja karva voi lähteä silmien ympäriltä.

Foolihappo (B9 -vitamiini) osallistuu elimistössä mm. aminohappometaboliaan. Foolihapon puute voi johtaa laihtumiseen ja anemiaan.

Nikotiiniamidi (B3 -vitamiini) osallistuu elimistön energia-aineenvaihduntaan ja rasvahappometaboliaan ja sen puute voi johtaa veriseen ripuliin, anoreksiaan ja laihtumiseen. Sen puute myös heikentää veden, glukoosin ja suolojen takaisin imeytymistä suolistossa.

C-vitamiinia eli askorbiinihappoa tarvitaan elimistössä mm. monien eri hormonien tuottamiseksi tai aktivoimiseksi sekä kollageenisynteesiin. C-vitamiinin puute (keripukki) johtaa pienten verisuonien seinämien heikkenemiseen, verenvuotoihin ja hidastuneeseen haavojen paranemiseen. C-vitamiini toimii myös antioksidanttina. Koira ja kissa pystyvät syntetisoimaan C-vitamiinin elimistössään.

Rautaa tarvitaan entsyymien toimintaan ja hemoglobiiniin (hapen kuljetukseen elimistössä). Puute voi johtaa anemiaan, heikkouteen, heikentyneeseen kasvuun sekä veriseen ripuliin.

Sinkin puute näkyy mm. iho-oireina. Puutetta voi esiintyä koirilla, joiden ravinnossa on runsaasti viljatuotteita tai ylen määrin kalsiumia.

Mangaani osallistuu tiettyjen entsyymien muodostumiseen ja sitä tarvitaan myös luuston normaaliin kehitykseen ja hermoston toimintaan. Puutos aiheuttaa mm. kasvuhäiriöitä, kuten pitkien putkiluiden taipumista.

Jodia tarvitaan kilpirauhashormonien tuotantoon (normaalin aineenvaihdunnan ylläpitoon) ja sen puute esim. kasvuaikana voi johtaa hidastuneeseen kasvuun.

Kalsiumfosfaatti ennaltaehkäisee kalsiumin puutteesta johtuvia oireita, ja pitää huolta luustosta.

 

Annostus: 1 mittalusikallinen/10 kg. Voimakkaissa puutostiloissa annos voidaan kaksinkertaistaa 7–10 vrk:n ajaksi.

Pakkauskoko 115 g = n. 28 mittalusikallista

Ravintoaineet: raakakuitu 81,2 %, tuhka 6 %, natrium 0,027 %

 

Yleisen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi suosittelemme myös tuotetta:

Avital Lohiöljy

Koostumus: 1 mittalusikka (4 g)

A-vitamiini 1100 ky
D-vitamiini 110 ky
E-vitamiini 12 mg
B1-vitamiini 2 mg
B2-vitamiini 2,5 mg
B6-vitamiini 0,8 mg
B12-vitamiini 0,004 mg
Biotiini 0,02 mg
Foolihappo 0,3 mg
Nikotiiniamidi 4,5 mg
Kalsiumpantotenaatti 3,8 mg
C-vitamiini 20 mg
Beetakaroteeni 3 mg
Rauta 10 mg
Sinkki (Sinkkisitraatti) 5 mg
Mangaani 1 mg
Jodi 0,3 mg
Kalsiumfosfaatti 150 mg