Avital Flora

Hoida ja helli lemmikkisi vatsaa! 

Avital Flora sopii koirille ja kissoille suoliston hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja akuutin ripulin sekä ummetuksen hoitoon.

  • Ylläpitää hyvälaatuista suolistomikrobistoa.
  • Ehkäisee ja hoitaa toiminnallisia vatsavaivoja.
  • Rauhoittaa ärtynyttä ruoansulatuskanavaa.

Ehkäise ongelmien syntyminen

Lemmikin suoliston erinomainen kunto on perusedellytys sen hyvinvoinnille. Terveestä ruoansulatuskanavasta ravintoaineet ja vesi imeytyvät tehokkaasti. Lisäksi suoliston mikrobit tuottavat elimistölle tärkeitä vitamiineja. Suoliston ongelmat voivat johtaa:

  • ravintoainepuutoksiin
  • suolistotulehduksiin
  • vastustuskyvyn laskemiseen
  • painon putoamiseen.

Miksi Avital Flora?

Avital Flora tukee tehokkaasti lemmikin suoliston normaalia toimintaa. Se sisältää inuliinia, β-glukaania, pektiiniä ja glukoosia. Sitä voidaan käyttää sekä suolistohäiriöiden aikana että niiden jälkeen, palauttamaan suoliston normaalia toimintaa.

Tutkittu tehonelikko

Inuliini on prebioottinen hedelmäsokerista muodostunut varastopolysakkaridi, joka sisältää ainoastaan 2530 % sokerin sisältämästä energiasta. Prebioottina inuliini tukee suolistossa Lactobacilus ja Bifidobakteereiden määrää. Suoliston bakteereiden hajottaessa inuliinia, muodostuu reaktiossa haihtuvia rasvahappoja, jotka laskevat suolen pH:ta. Lisäksi kalsiumin, magnesiumin ja raudan imeytyminen tehostuu.

Beetaglukaani on pitkäketjuinen hiilihydraatti, joka koostuu peräkkäisistä glukoosimolekyyleistä. Vesiliukoisena geelinä β-glukaani muodostaa suoliston seinämää suojaavan kalvon, tukee elimistön normaalia vastustuskykyä ja vaikeuttaa haitallisten mikrobien kiinnittymistä suoleen.

Pektiinit ovat suurimolekyylisiä hiilihydraatteja. Pektiinikuidun muodostama geeli lisää aikaa, jonka kuluessa ravinto kulkee suolen läpi. Näin nestettä imeytyy enemmän takaisin paksusuolen alueella. Pektiinikuitu auttaa palauttamaan ulosteen normaalin rakenteen.

Glukoosi edistää veden ja natriumin imeytymistä suolistosta ja antaa energiaa elimistölle.

 

Pakkauskoko: 60 tablettia

Annostus lemmikin painon mukaan:

alle 10 kg: 1 tabletti päivässä

10 –20 kg: 2 tablettia päivässä

20 –30 kg: 3 tablettia päivässä

yli 40 kg: 4 tablettia päivässä

Valmistetta voidaan käyttää jatkuvasti, tai 3–4 viikon kuureina. Annos voidaan tarvittaessa kaksinkertaistaa.

 

Ravintosisältö: Raakavalkuainen 1,2 %, raakakuitu 0,2 %, raakarasva 0,9 %, tuhka 0,3 %, natrium 0,07 %

Teknologiset lisäaineet: Magnesiumstearaatti

Valmistusmaa: Suomi

Täydennysrehu.

 

Suolistomikrobiston merkitys terveydelle

Suolistomikrobeilla on suuri vaikutus lemmikin immuunipuolustuksen kehittymiseen, ja elimistön omilla entsyymeillä hajoamattomien ravintokomponenttien (kuitu, resistentit tärkkelys- ja proteiinijäänteet) hyväksikäyttöön.

On arvioitu, että nisäkkään solujen lukumäärästä ainoastaan 10 % on nisäkkään omia, ja loput ovat elimistössä olevia mikrobien soluja. Suurin osa mikrobeista sijaitsee paksusuolessa. Paksusuolen mikrobit pilkkovat hajoamatta jääneitä ravinnon ainesosia, metaboloivat lääkeaineita, tuottavat vitamiineja (mm. foolihappoa, biotiinia ja K-vitamiinia) ja bioaktiivisia yhdisteitä.

Ravintokuidut

Ravintokuidulla tarkoitetaan kasviperäisen ravinnon hiilihydraattilähteiden syötäviä osia, jotka eivät pilkkoudu ja imeydy ohutsuolessa. Ravintokuiduilla on elimistössä kolme ensisijaista tehtävää: ne kasvattavat ulostemassan kokoa, lisäävät ulosteen viskositeettia ja tehostavat fermentaatiota.

Kuidun liukoisuus ja vedensitomiskyky

Pektiini ja kasvikumit ovat tyypillisiä vesiliukoisia kuituja. Ligniinit ja selluloosat ovat puolestaan liukenemattomia. Vesiliukoiset kuidut ovat erittäin tehokaita sitomaan vettä, ja ne muodostavat suolistossa nestettä sitoessaan geelimäisen rakenteen, joka kiinteyttää löysää ulostetta. Vastaavasti vedensitomiskyvyn myötä vesiliukoisilla kuiduilla on kyky pehmentää ummetusulostetta. Suurina määrinä annosteltuna vesiliukoisilla kuiduilla on laksatiivinen vaikutus.

Sulamattomat kuidut

Imeytymätön kuituaines siirtyy paksusuoleen, jossa ne imevät itseensä vettä, kiinteyttäen löysää ulostetta tai pehmentäen kiinteää ulostemassaa. Paksusuolen loppuosaan mennessä sulamattomat kuidut ovat ulostemassan ainoita jäljellä olevia kuituja ja siksi ne ovat tehokkaimmillaan juuri siellä.

Ulosteen suuremman massan on todettu helpottavan:

  • ärtyneen suolen syndrooman oireita
  • ummetusta ja muita ruoansulatuskanavan ärsytystiloja.

Fermentaatiota tehostavat kuidut

Fermentaation nopeudella on suuri merkitys suoliston mikrobistoon. Nopeasti fermentoituvat kuidut, kuten sitrushedelmistä ja omenasta peräisin oleva pektiini, on nopeasti fermentoituvaa. Näillä on suuri merkitys paksusuolen toimintaan: ne alentavat pH:ta paksusuolessa, jolloin anaerobisten mikrobien suhteellinen osuus paksusuolessa kasvaa. Samalla suolen olosuhteet muuttuvat epäedulliseksi patogeenisille suolistobakteereille.

Prebiootit

Prebiootit ovat määrityksensä mukaan kuituja, joita nisäkkään omat ruoansulatusentsyymit eivät kykene hajottamaan. Ne pystyvät tukemaan hyödyllisten bakteereiden kasvua ja ne eivät lisää patogeenisten bakteereiden määrää suolistossa.

Lemmikin löysämahaisuus ja ummetus

Kuidut normaalisoivat suoliston vesipitoisuutta imeyttämällä ylimääräistä nestettä kuituseokseen ripulissa ja kasvattamalla ummetusmassan nestepitoisuutta ummetuksessa. Näin lemmikin löysä uloste muuntuu kiinteämmäksi ja ummetusuloste kosteammaksi.

Kuitujen aikaansaama geelimäinen tai kiinteämpi rakenne edesauttaa ripulin hoidossa, koska ulostemassan kasvaneen viskositeetin on todettu hidastavan suoliston tyhjenemisnopeutta. Vastaavasti ummetuksessa on tärkeää, että ulostemassa saadaan kosteampaan muotoon, jolloin suoliston toimintaa saadaan vilkastettua. Ummetuksessa on riittävä nesteen saanti tärkeää.

Suoliston mikrobiston epätasapaino on yhdistetty allergioihin, tulehduksellisiin paksusuolen sairauksiin ja ripuliin. Prebiootit myötävaikuttavat hyvälaatuisen suolistomikrobiston kehittymiseen tai palautumiseen ja heikentävät patogeenisten bakteereiden kasvuolosuhteita.

 

Koostumus: 1 tabletti

Inuliini 300 mg
Beetaklugaani 30 mg
Pektiini 30 mg
Glukoosi 83 mg