Avital Avident Toothpaste

Avital Avident Toothpaste auttaa monivaikutteisesti lemmikin suuhygienian hoidossa:

  • Tahna pesee perusteellisesti pois ruokajäänteet hampaiden pinnalta.
  • Tehoaineet tuhoavat bakteereita ja hillitsevät niiden lisääntymistä.
  • Tuote ehkäisee kellertävän bakteeribiofilmin eli plakin muodostumista ja vähentää samalla sekä hammaskiven kertymistä että ientulehduksia.

Pese koiran sekä kissan hampaat päivittäin käyttäen Avident-hammastahnaa. Näin varmistat, että lemmikkisi suu pysyy puhtaana, hampaat terveinä ja hengitys raikkaampana!

Pakkauskoko: 50 ml. Pakkaus sisältää sormihammasharjan. Vaihda lemmikin hammasharja säännöllisesti.

Säilyy avattuna 12 kk.

Valmistusmaa: Italia

Käyttöohje

Annostele hammastahnaa lemmikin hampaisiin ja ikeniin. Hiero hampaiden pinnat ja ienraja kevyesti pakkauksen mukana tulevalla sormihammasharjalla, tai lemmikkisi omalla hammasharjalla noin minuutin ajan. Lemmikin suuta ei tarvitse huuhtoa, eikä tahnan nielemisestä ole sille haittaa.

Vaikuttavat ainesosat

Sorbitoli: Kosteuttaa ja makeuttaa hammastahnaa, tehden koostumuksesta miellyttävän ja hyvänmakuisen.

Hydrotoitu silika (piioksidi): Hellää hankausta aiheuttava ainesosa. Hampaan pintaan soveltuva karheus tehostaa tahnan puhdistustehoa ja bakteeripeitteen eli biofilmin irtoamista hampaiden pinnoilta.

Sinkkisitraatti: Estää bakteeripeitteen kasvua. Sinkkisitraatin ansiosta hammaskiveä voi muodostua jopa 10–15 % vähemmän verrattuna hammastahnaan, joka ei sisällä sinkkisitraattia.

Kiiltomalvanuute, Neidonhiuspuunuute : Eteeriset öljyt ovat usein antibakteerisia eli ne hillitsevät bakteerien kasvua ja kehitystä. Samalla ne toimivat makuaineina.

Fenoksietanoli: Fenoksietanolia pidetään turvallisena ja sitä on käytetty useissa tuotteissa viime vuosina. Se on erityisen hyvä yhdistelmä parabeenien kanssa, koska se edistää parabeenien liukenemista. Myös teho mikrobeja vastaan on yhdessä käytettynä parempi kuin näillä yksinään.

Natriummonofluorofosfaatti: Hammastahnan yksi tärkeimmistä vaikuttavista aineista on fluori. Fluori ehkäisee reikiintymistä eli kariesta ja hammaskiven muodostumista. Se voi helpottaa hampaiden vihlontaa. Fluori vahvistaa tutkitusti hampaan kiillettä ja ehkäisee bakteereiden hapontuottoa.

Setyylipyridiumkloridi (CPC): Antimikrobinen aine, joka tappaa bakteereita ja muita haitallisia mikrobeja. CPC estää bakteeripeitteen (plakki, biofilmi) muodostumista ja vähentää ientulehduksen kehittymistä.

 

 

Yleiset suun- ja hampaiden ongelmat lemmikeillä

Koiran ja kissan hampaiden pintaan tarttuu ravintoaineita jokaisen ruokailun yhteydessä. Tähän kerrokseen taas takertuu bakteereita ja tätä bakteereiden muodostamaa biofilmiä kutsutaan plakiksi. Kovettuessaan plakista muodostuu hammaskiveä hampaiden pinnalle.


Hammaskivi erottuu kellertävän harmaana kerrostumana hampaiden pinnalla. Pahimmillaan se peittää koko hampaan. Herkimmin sitä kertyy ienrajalle ja ientaskuun, jossa sen aiheuttama ientulehdus voi levitä hampaan kiinnityskudoksen tulehdukseksi (paradontiitti).


Kun hammasta paikallaan pitävä kiinnityskudos tulehtuu, tuhoutuu myös hampaan kiinnitys ja luukudosta häviää hampaan juuren ympäriltä. Lopulta hammas irtoaa. Hampaiden kiinnityskudoksen tulehdus on erityisen vaarallista lemmikin terveydelle, koska tulehdusalueelta saattaa levitä bakteereita verenkierron välityksellä muualle elimistöön aiheuttaen infektioita esim. sydänläppiin tai munuaisiin.

Ennaltaehkäisevää hoitoa

Useissa eläinlääketieteen julkaisuissa on todettu, että lemmikin säännöllinen hampaiden harjaus vähentää plakin ja hammaskiven muodostumista ja ehkäisee pahanhajuista hengitystä, vähentämällä epämiellyttävää tuoksua aikaansaavien rikkiyhdisteiden määrää suussa.

Säännöllinen hampaiden harjaus vähentää vakavimpien suun ongelmien ilmaantumisen todennäköisyyttä, kuten hampaiden kiinnityskudoksen tulehdusta ja hampaiden irtoamista.

 

Suosittelemme lisäksi:

Avital Avident Oral

Tuotetiedot

Aqua
Sorbitol
Hydrated Silica
Zinc Citrate
Malva sylvestris extract
Ginkgo biloba extract
Phenoxyethanol
PEG-40 Hydrogenated castor oil
CI77891
Sodium monofluorophosphate
Xanthan gum
Hydroxyethylcellulose
Cetylpyridinium chloride
Malt extract