Avital Avident Oral

Innovatiivista, tehokasta ja helppoa hampaidenhoitoa lemmikeille

Avital Avident Oral on hienojakoinen, lemmikin juomaveteen sekoitettava miedon hajuinen ja makuinen jauhe, joka edistää ienterveyttä sekä ehkäisee plakin ja hammaskiven muodostumista, auttaen taistelussa niitä vastaan.

 • Tuhoaa plakkia ja hammaskiveä aiheuttavia haitallisia bakteereja.
 • Vahvistaa tehokkaasti suun luontaista vastustuskykyä.
 • Ennaltaehkäisee ien- ja hammassairauksia.

Tuote on erityisen helppokäyttöinen ja se tehoaa välittömästi. Puhdas suu, terveet hampaat ja ikenet sekä raikkaampi hengitys auttavat lemmikkiäsi voimaan kokonaisvaltaisesti paremmin ja elämään täysipainoista elämää!

Tutkittua tehoa – luonnollisesti

Avident Oral on valmistettu lemmikeille tutkitusti turvallisista ainesosista, vaikuttavina aineina ovat:

 • Dentalzyme-kasvientsyymit 
 • Vihreä matcha -luomutee
 • Kuivattu melonipulpa
 • Natriumbikarbonaatti.

Luonnollisten ainesosien hyödyllinen yhteisvaikutus suun terveyteen on tieteellisesti todennettu ja tutkimuksesta on julkaistu vertaisarviointi.*

Tehoa kahdella tavalla

Jauheyhdisteen toimintamekanismi on kaksiosainen:

1. Tuote muuttaa syljen koostumusta niin, että se tuhoaa plakkia ja hammaskiveä aiheuttavia haitallisia bakteereja sekä antibakteerisena ehkäisee niiden kasvua ja leviämistä.

2. Lemmikin juodessa, tuotteen vaikuttavat ainesosat pääsevät suoraan kosketukseen hampaiden ja ikenien kanssa, jolloin ne vaikuttavat välittömästi tuhoten ruokajäämiä ja puhdistaen pienimmätkin hammasvälit.

Avident Oral vahvistaa myös suun luontaista vastustuskykyä ja sen säännöllinen käyttö ennaltaehkäisee tulehduksia ja kivuliaita ien- ja hammassairauksia.

Tehoa jo kuukaudessa - tutkitusti

Koirilla, jotka osallistuivat Avident Oral:in kliiniseen tutkimukseen, havaittiin jo kahden ensimmäisen viikon aikana 37 % vähäisempi plakin muodostuminen. 28 päivän kuluttua ientulehduksia tai hammaskiveä ei ollut yhdelläkään. Tutkimustieto tuotettiin lisäämällä Avident Oral -jauhetta koirien normaaliin juomaveteen, ilman muita hampaidenhoitomenetelmiä.

Tulokset ovat osoittaneet, että ientulehdukset ja plakin kertyminen on siis merkittävästi vähentynyt niillä koirilla, jotka joivat Avident Oralia 28 päivän ajan. Avident Oral tukee näin ollen suun ja hampaiden terveyttä kokonaisvaltaisesti. Se auttaa lisäksi pitämään hengityksen raikkaana, sillä se tuhoaa tehokkaasti suun bakteereita.

Käyttöohjeet ja annostus

Käyttöohje: Lisää mittalusikallinen (noin 2 grammaa) jauhetta litraan raikasta vettä ja sekoita huolellisesti. Täytä lemmikin juoma-astia päivittäin Avident Oral/vesi -seoksella. Voit säilyttää valmiin seoksen jääkaapissa, suljetussa pullossa. Lemmikin veden tarve on noin 50 ml/kg/vrk.

Jos lemmikki kärsii sydänvaivoista, keskustele tuotteen käytöstä eläinlääkärin kanssa, sillä tuote sisältää pienen määrän kofeiinia vihreästä teestä. Tuotteen sisältämä kofeiinipitoisuus on ≤ 1% terveille lemmikeille turvalliseksi todetusta vuorokausiannoksesta.

Sekoitussuhde veteen: 2 grammaa tuotetta 1 litraan vettä.

Tuotteen sisältämät luonnolliset ainesosat tekevät seoksesta vihreän. Jääkaapissa, tiiviissä pullossa seos säilyttää luonnollisen vihreän värinsä. Lemmikin juomakupissa, kosketuksissa hapen ja auringonvalon kanssa seos alkaa muuttua hiljalleen rusehtavaksi (n. 12 tunnin jälkeen). Rusehtava väri johtuu luonnollisten ainesosien hapettumisesta. Kyseessä on täysin normaali reaktio, joka ei vaikuta tuotteen makuun tai käytettävyyteen.


Jotta vihreästä matcha-luomuteestä saadaan kaikki hyöty, käytetään jauheessa kokonaisen teelehden palasia, jotka luonnollisesti sakkautuvat ajan kuluessa kupin pohjalle. Tällöin vettä voi hieman sekoittaa, jolloin teelehden palaset ovat taas suspensiossa.


Tuotteen tarjoamisen voi aloittaa vähitellen pienemällä annostuksella (esim. 0,5 grammaa 1 litraan vettä). Annostelua voi nostaa hiljalleen suositeltuun annostukseen. Pienempikin annostus vaikuttaa positiivisesti lemmikin suun hyvinvointiin, mutta maksimaalinen teho saadaan suositellulla annostuksella. Jauheen voi sekoittaa halutessaan myös ruoan sekaan, jolloin tuotteen välitön teho poistuu. Ruoan seassa jauhe vaikuttaa kuitenkin sisäisesti muuttamalla syljen koostumusta niin, että plakin muodostuminen vähenee.

Pakkauskoko: 45 grammaa ja 90 grammaa.

Ravintoaineet: raakakuitu 25 %, raakavalkuainen 15 %, liukoinen ravintokuitu 14,5 %, natrium 5,5 %, raakarasva 2,5 %, tuhka 0,4 %.

 

Lemmikin vedenkulutus

Lemmikit tarvitsevat raikasta vettä vuorokaudessa noin 50 ml/kg. Vesimäärät perustuvat terveen lemmikin keskivertokulutukseen. Tarpeeseen vaikuttavat olosuhteet, kuten ilmasto ja liikunnan määrä, sekä ravinto.

Koirat

Kääpiökoirat, alle 5 kg: 88–177 ml/pv

Pienet koirat, 5–12 kg: 140–740 ml/pv

Keskikokoiset koirat, 12–25 kg: 370 ml–1,4l/pv

Suuret koirat, 25–50 kg: 750 ml–2,9l/pv

Kissat 

Pienet kissat, alle 5 kg: 88–177 ml/pv

Suuremmat kissat, 5–12 kg: 140–740 ml/pv

 

Tunnista ien- ja hammassairaudet

Ongelmat suun terveydessä aiheuttavat kipua ja heikentävät koirasi elämänlaatua. Hoitamattomina pieniltäkin tuntuvat asiat, kuten hammaskivi, voivat aiheuttaa ajan kanssa suurempia vahinkoja. Hammasongelmien lisäksi tulehtuneet ikenet, parodontiitti (hampaan vieruskudoksen tulehdus) ja haavaumat limakalvoissa saattavat aiheuttaa paitsi kipua myös muita sairauksia, jos hoitoa laiminlyödään. Kaiken ikäisten koirien suun kuntoa tulisikin seurata säännöllisesti niin eläinlääkärillä kuin kotonakin. Tyypillisimmin hammas- ja ienvaivojen oireita ovat:

 • pahanhajuinen hengitys
 • verta vuotavat ikenet
 • voimakas kuolaaminen
 • huono ruokahalu
 • keltainen tai ruskea plakki hampaan pinnassa
 • suun raapiminen ja hinkkaaminen.

Huomioi poikkeava käytös

Joskus hampaat ja suu vaikuttavat silmämääräisesti terveeltä, mutta koiran käyttäytyminen ja tavat muuttuvat. ”Taisteluleikit” eivät ehkä enää kiinnosta koiraa tai se lakkaa kantamasta leluja suussaan. Koirasta saattaa tulla apaattinen, levoton, jopa aggressiivinen, eikä se halua, että sen päähän kosketaan. Vaikka oireet saattavat sopia moniin eri sairauksiin, on suun kuntoon suositeltavaa luoda tällöin erityissilmäys.

Eläinlääkärin tekemän hammashoidon lisäksi tehokas suun ja hampaiden jatkohoito kotona on ensiarvoisen tärkeää, koiran pysyvän hyvinvoinnin turvaamiseksi. Avident Oral on tutkitusti tehokas, turvallinen ja helppo tapa huolehtia lemmikin ien- ja hammasterveyden ylläpitämisestä!

 

Tutustu tutkimuksiin tarkemmin täältä

*Lindinger, MI. Reduced dental plaque formation in dogs drinking a solution containing natural antimicrobial herbal enzymes and organic matcha green tea. Scientifica: Veterinary Science. 2016. (in press)

Narotzki B, Levy Y, Aizenbud D, Reznick AZ. Green tea and its major polyphenol EGCG increase the activity of oral peroxidases. Adv Exp Med Biol. 2013;756:99-104.

 

Koostumus: 1 mittalusikka (2 g)

Dentalzyme-kasvientsyymit 488 mg
Kuivattu melonipulpa 445 mg
Natriumbikarbonaatti 400 mg
Vihreä matcha -luomutee 260 mg
Maltodekstriini 210 mg
Askorbiinihappo (C-vitamiini) 172 mg
Piihappo 25 mg