Avital Omega

Optimoidut omegat – helppokäyttöisenä jauheena

Avital Omega on kuin hyvälaatuista öljyä, mutta helpossa jauhemuodossa! Tuotteessa on optimaalinen suhde lemmikin terveydelle tärkeitä omega-3- ja omega-6-rasvahappoja. Avital Omegan säännöllinen käyttö hyödyttää monipuolisesti jokaista lemmikkiä ja tarjoaa runsaasti terveyshyötyjä:

 • auttaa taistelussa tulehduksia vastaan
 • edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa
 • ylläpitää sydämen ja verisuonten hyvää kuntoa
 • kehittää ja ylläpitää kognitiivisia toimintoja
 • suojaa kehoa oksidatiivista stressiä vastaan
 • ylläpitää ihon ja turkin hyvinvointia
 • hoitaa nivelterveyttä.

Monet solut ja kudokset lemmikin kehossa tarvitsevat monityydyttymättömiä rasvahappoja toimiakseen normaalisti. Lemmikin keho ei pysty valmistamaan kyseisiä rasvahappoja muiden ravintoaineiden avulla, vaan monityydyttymättömät rasvahapot tulisi saada suoraan ravinnosta tai ravintolisistä. Avital Omega on helppo, turvallinen ja tehokas tapa tarjota nämä.

Miksi jauhe?

 • Jauhe on mikrokapseloitu, joka merkitsee sitä, että tuote ei hapetu samalla tavalla kuin perinteisemmät öljyvalmisteet.
 • Mikrokapselointi säilyttää tuotteen tehon: EPA ja DHA -arvot eivät pääse tuhoutumaan tuotteen joutuessa kosketuksiin hapen kanssa.
 • Tuote on miedon tuoksuista ja makuista, joten se maistuu hyvin myös lemmikeille, jotka eivät yleensä pidä öljyistä.
 • Jauhe säilyy avattuna huomattavasti pidempään kuin nestemuotoiset öljyvalmisteet. Pitkä käyttöaika mahdollistaa rasvahappojen tarjoamisen pienellekin lemmikille – ilman pelkoa tuotteen pilaantumisesta.

Tärkeä kolmikko: DHA, EPA ja ALA

Avital Omega on valmistettu luonnollisista, eläin- ja kasviperäisistä rasvahapoista, joiden yhteisvaikutus maksimoi omega-3-rasvahappojen hyödyn. Tuotteen sisältämät omega-3-rasvahapot ovat peräisin pellavansiemenistä sekä laadukkaista merenelävistä, jotka ovat ainoa tehokas EPA:n ja DHA:n lähde.

DHA:ta eli dokosaheksaeenihappoa saadaan merenelävistä. DHA:n riittävä saanti on tärkeää esimerkiksi aivojen toiminnan ja näkökyvyn kehitykselle sekä ylläpidolle, kognitiivisille toiminnoille ja sydämen terveydelle. Lisäksi se ehkäisee tulehdustiloja. 

EPA:a eli eikosapentaeenihappoa saadaan merenelävistä. EPA:n riittävä saanti on tärkeää mm. sydänterveyden ylläpidossa sekä tulehdustilojen ehkäisemisessä.

ALA:a eli alfalinoleenihappoa saadaan pellavansiemenistä. ALA tukee elintärkeiden rasvahappojen pysymistä riittävällä tasolla, sillä lemmikin keho pystyy valmistamaan ALA:sta DHA:ta ja EPA:a. Lisäksi ALA auttaa EPA:a ja DHA:ta imeytymään paremmin.

 

Miksi omega-3- ja omega-6-rasvahappojen oikea suhde on tärkeää?

Omega-3- ja omega-6-rasvahappojen terveysvaikutusten maksimoimiseksi niitä tulisi tarjota juuri oikeassa suhteessa. Tutkimusten mukaan kissoille ja koirille optimaalinen suhdeluku on 5:1 ja 10:1 välillä. Liian alhaisesta tai korkeasta suhteesta voi olla jopa haittaa lemmikin terveydelle.

Avital Omega -jauheen korkeammalla omega-3-rasvahappopitoisuudella on huomioitu lemmikin yleisimpien ruokavalioiden korkea omega-6-pitoisuus. Yleisesti lemmikin ruokinnassa käytetty suhdeluku on 10–20:1 ja Avital Omega -valmisteessa suhdeluku puolestaan on 0,34:1. Lemmikinruoan ja Avital Omegan yhteiskäyttö optimoi rasvahappojen suhteen lisäämällä omega-3-rasvahappojen määrää, jolloin lemmikkisi saa molemmista rasvahapoista maksimaaliset hyödyt.

 

Käyttöohjeet ja annostus:

Säilytys: Säilytä jauhe viileässä ja kuivassa paikassa, suojassa auringonvalolta. Sulje korkki käytön jälkeen.

Käyttöohjeet: Lisää jauhetta lemmikin ruokaan päivittäin. Katso suositeltava päiväannos taulukosta. 

 

Annostus:

paino/päiväannos:

Alle 5 kg: 1 mitta

5–25 kg: 1–1 ½ mittaa

25–50 kg: 2–3 mittaa

Yli 50 kg: 3–4 mittaa

Mittalusikallinen on n. 2 g.

Pakkauskoko: 120 g

Ravintoaineet: Raakarasva 15,3 %, raakakuitu 13,9 %, raakavalkuainen 11,5 %, kosteus 4,7 %, tuhka 1,9 %

 

Suosittelemme Avital Omegan kanssa seuraavia tuotteita:

Nivelterveys:

Avital Joint

Avital Flex, jauhe

Avital Flex, tabletti

Ihon ja turkin kunto:

Avital Biotin

Koostumus: 1 mittalusikka (2 g)

Pellavansiemenrouhe 1280 mg
E-vitamiinia (pellavansiemenrouheesta) 7,04 mg
Kalaöljyjauhe 720 mg
Omega-3-rasvahappoja 368 mg
Alfalinoleenihappoa (ALA) 282 mg
Eikosapentaeenihappoa (EPA) 54 mg
Dokosaheksaeenihappoa (DHA) 32 mg
Omega-6-rasvahappoja 126 mg