Avital Itch

Ärtynyt ja kutiseva iho kuriin – hellästi!

  • Ravitsee, puhdistaa ja pehmentää turkkia.
  • Rauhoittaa lemmikin ärtynyttä ihoa.
  • Hillitsee ihon bakteerien ja hiivojen lisääntymistä.
  • Poistaa ihon pinnalta allergeeneja ja likaa.
  • Vähentää atooppista oireilua ja lievittää kutinaa.

Avital Itch -shampoo sisältää okakatajaöljyä ja timjamiuutetta ja sitä käytetään säännöllisesti vähintään kerran viikossa, hillitsemään kutinaa ja vähentämään atooppista oireilua. Pesun jälkeen lemmikki kuivataan huolellisesti.

Varmista kutinan syy

Koiran kutinan yleisimpiä aiheuttajia ovat ulkoloiset ja atopia sekä ihon bakteeri- ja hiivatulehdukset. Ennen shampoon käyttöä tulisi varmistaa, ettei kutinaa aiheuta ulkoloiset, kuten koiran täi tai kapi. Usein koiraa kiusaavan kutinan voi havaita voimakkaasta rapsuttelusta (erityisesti yöaikaan) ja koiran yleisestä levottomuudesta. Huomioithan, että oireet voivat liittyä mihin tahansa kutinaa aiheuttavaan ihosairauteen.

Atopia

Yleisin koiran kutinaa aiheuttava ihosairaus on atopia (atooppinen ihotulehdus), jota sairastaa 10–20 % kaikista koirista. Atooppinen iho:

  • Kutisee voimakkaasti, koira voi raapia ihon rikki.
  • Turkki on hilseilevä ja huonokuntoinen.
  • Turkki voi olla ohut tai jopa paikoin kalju.

Niiltä alueilta, joissa kutina on voimakkainta, iho paksunee ja tummuu jatkuvan raapimisen ja kalvamisen seurauksena. Muutokset paikallistuvat usein naamaan, korviin, tassuihin, jalkoihin, leukaan ja vatsan alle (kainalot ja nivuset). Joillakin koirilla jatkuva kutina aiheuttaa myös käyttäytymisen muutoksia, kuten ärtyisyyttä. Jatkuva kutina on myös merkittävä pitkäkestoisen stressin aiheuttaja. Koiran kutinan syy on aina selvitettävä huolellisesti eläinlääkärin toimesta!

Säännöllinen pesu on tärkeä hoitokeino

Allergisen ja atooppisen koiran säännöllinen pesu on tärkeää ihossa olevien bakteereiden ja hiivojen lisääntymisen hillitsemiseksi ja tulehdusten ennaltaehkäisemiseksi. Pesun avulla poistetaan ihon pinnalta myös allergeenit (esim. pölypunkit, varastopunkit ja siitepölyt).

Käyttöohje:
Kastele koiran turkki kauttaaltaan, levitä shampoo tasaisesti vaahdottaen turkkiin ja ihoon. Huuhtele ja kuivaa karvapeite ja iho huolellisesti.

Ei sisällä parabeenejä.

Pakkauskoko 250 ml

Muita ihon ja turkin kuntoon vaikuttavia Avital-tuotteita:

Avital Biotin

Avital Salmon Oil

Koostumus:

Vesi
Natriumlauryylisulfaatti
Kokamidopropyylibetaiini
Kokamidodietanoliamiini
Hajuste
Natriumkloridi
Okakataja (okakatajaöljy 0,1 %)
Sitruunahappo
Timjami (luonnollinen timjamiuute 0,05 %)
Metyyli-isotiatsolinoni
Geranioli
Kumariini
Sitronelloli
Eugenoli